Experience Center

Ontmoetingsplek voor leren, innoveren en verbinden

Grenzeloos samenwerken aan de gezondheidszorg van de toekomst

Sinds juni 2021 is het Experience Center dé plek waar zorgprofessionals, studenten, onderzoekers, medewerkers, patiënten en bezoekers samenkomen om te leren, innoveren en elkaar te ontmoeten. 

 

Schuin tegenover de hoofdingang van het nieuwe gebouw A ligt het Experience Center. Verdeeld over vijf verdiepingen zijn hier ruimtes als de congres-theaterzaal, vergaderzalen, college- en onderwijszalen, een klinisch trainingscentrum, Skills- en simulatielabs, een omvangrijke bibliotheek en het Innovation Park.

Ontmoeten

Wie bij binnenkomst de grote trap afdaalt, stapt binnen in het hart van het Experience Center. Een atrium met een dynamisch binnenplein voor ontmoeting en feestelijke bijeenkomsten. De trap leent zich perfect als tribune, en om het binnenplein heen liggen modern uitgeruste congres- en vergaderzalen. Geschikt voor grote en kleine bijeenkomsten. Met een hoogte van 12 meter is het atrium een uitnodigende en prettige verblijfsruimte; door de doorlopende glazen gevel hebben bezoekers altijd zicht op de campus, en voorbijgangers op de binnenruimte. Het is met recht dé sociale hub van dit gebouw.

Innoveren

Het Innovation Park op de begane grond is een creatieve broedplaats. Daar vind je de Health Innovation Labs waarin innovatieteams zorgprofessionals ondersteunen bij het ontwikkelen en in praktijk brengen van impactvolle zorginnovaties. Zo werken ze samen aan de duurzame gezondheidszorg van de toekomst. Medewerkers en patiënten worden hier uitgedaagd om buiten de gebaande paden te denken, te experimenteren en te innoveren.

Verbinden

Ook op de begane grond ligt het projectenplein. Studenten en medewerkers kunnen hier in acht verschillende ruimtes terecht om in groepjes samen te werken of om bijvoorbeeld professionals uit het latere werkveld uit te nodigen.

Leren

Voor een rustige studieomgeving kunnen studenten en zorgprofessionals terecht in de medische bibliotheek. Hier hebben ze toegang tot talloze wetenschappelijke bronnen om hun kennis te verbreden en verdiepen. Een realistische leeromgeving vinden ze op de tweede verdieping: in het Skills- en simulatielab. Naast studenten en zorgprofessionals kunnen ook mantelzorgers hier terecht om te leren en reflecteren.

Nog een verdieping hoger liggen de consultruimtes. Hier wordt met behulp van opnamefaciliteiten geoefend in communicatievaardigheden en lichamelijk onderzoek; de basis voor persoonsgerichte zorg.

Experience Center


Opleveringsjaar Renovatie

2021


Opdrachtgever

Radboudumc, Nijmegen


Bouwmanagement

DVP B.V., Den Haag
BBC, Etten Leur


Architect

EGM Architecten, Dordrecht


Interieurontwerp

Suzanne Holtz Studio, Laren


Tuin en Landschaps­architect

Copijn landschaps­architecten, Utrecht


Constructeur

Aronsohn, Rotterdam


Adviseur installaties

Deerns, Nijmegen


Akoestisch/bouwfysisch adviseur

Peutz, Mook


Hoofdaannemer

Cornelissen, Zeeland (Brabant)


Installateur

Kuipers, Helmond

Tekst: Beatrijs Bonarius. Fotografie: Eric Scholten. Film: Mediahub Radboudumc.nl

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn