Koning opent nieuwe hoofdgebouw

Zijne Majesteit de Koning opende donderdag 29 september het nieuwe hoofdgebouw van het Radboudumc. Bestuursvoorzitter Bertine Lahuis en medewerkers van het Radboudumc verzorgden presentaties over duurzame, patiëntgerichte zorg en hoe het nieuwe gebouw hierop inspeelt. Hierna kon de Koning het nieuwe gebouw met eigen ogen zien.

 

Veel medewerkers, patiënten en bezoekers waren speciaal naar de hoofdingang gekomen om een glimp van de Koning op te vangen. Onder toeziend oog van vertegenwoordigers van onderzoek, onderwijs en zorg, knipte hij met een verbandschaar het lint door, waarmee het nieuwe hoofdgebouw officieel was geopend. Daarna volgde een uitgebreide rondleiding. De Koning sprak onder andere met een van de 250 vrijwilligers van het Radboudumc en bezocht op de afdeling Nierziekten een patiënt. In een gesprek met zorgprofessionals werd de zorg op afstand, die tijdens en door de coronatijd is geïntensiveerd, toegelicht. Op de weg terug stopte het gezelschap nog even voor een kort gesprek met medewerkers over het thema duurzaamheid binnen het Radboudumc, en kreeg de Koning nadere toelichting over de totstandkoming van de nieuwbouw.

Koninklijke boks

Na het afscheid van de Raad van Bestuur stapte de Koning zijn auto weer in, maar niet voordat hij enkele kinderen nog een Koninklijke ‘boks’ gaf.  Achter de ramen van elke verdieping stonden mensen te zwaaien en ook bij de hoofdingang stond een haag van medewerkers, patiënten en bezoekers. Zij namen onder luid applaus afscheid van hem. Een kleine groepje demonstranten dat bij aanvang aanwezig was, was inmiddels al vertrokken.

Tekst: Beatrijs Bonarius. Fotografie: Bert Beelen

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn