Bewondering

Onze campus is op een geweldig mooie manier aan het veranderen. De opening van onze nieuwe en verbouwde gebouwen, zijn de kersen op de taart. Hiermee brengen we het Radboudumc naar een nieuw, duurzaam en toekomstgericht tijdperk. Voor het nieuwe gebouw A krijgen we het BREEAM Excellent certificaat, een unicum voor een universitair medisch centrum. We hopen dat we hiermee een voorbeeld zijn voor andere ziekenhuizen in Nederland en Europa. Want het kán, en het is hard nodig voor onze toekomst samen.

‘Hier gaan we samen de beste zorg, onderwijs en onderzoek bieden’

 

Als ik zelf door de nieuwe gebouwen loop, vallen me eerst de lichtheid, de warme sfeer en daarmee het welkome gevoel op. En daarnaast is er veiligheid en vertrouwen; door degelijkheid en duurzaamheid in bouw, door indrukwekkende hypermoderne technologieën en door de respectvolle, gastvrije professionaliteit van de mensen. De gebouwen staan daarmee voor wie wij zijn als Radboudumc en daar ben ik ontzettend trots op.

We gaan er op een andere manier werken en samenwerken en dat zal vast even wennen zijn. Daar hebben wij alle vertrouwen in en we wensen iedereen veel werkplezier op de nieuwe plek. Hier gaan we samen met professionals, patiënten en studenten onze impact verder realiseren en de beste zorg, onderwijs en onderzoek bieden. Met focus op onze strategische thema’s preventie, zingevende zinnige zorg, duurzaamheid, datadriven onderzoek en artificial intelligence, moleculaire mechanismen van ziekten en nieuwe behandelingen en het opleiden van professionals van morgen. Zo blijven we als Radboudumc vooroplopen in het vormgeven van gezondheid en gezondheidszorg van de toekomst. Op een persoonsgerichte en innovatieve manier, met de mens als vertrek‐ en eindpunt. Samen met onze partners in zorg, onderwijs en onderzoek.

Net als mijn collega’s uit de Raad van Bestuur kijk ik met veel bewondering naar onze nieuwe huisvesting. Ik nodig je dan ook van harte uit om in dit digitaal magazine te bekijken welke unieke prestatie we samen hebben neergezet.

Bertine Lahuis,
voorzitter Raad van Bestuur
Radboudumc

Fotografie: Paul Tolenaar

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn